Datum:

03.03.2012. 23:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4821 pregleda

Volkswagen će na sajmu automobila u Ženevi 2012. predstaviti čak četiri nova koncepta koja su izvedena iz modela Up!

Volkswagen nastavlja marketinšku akciju kojom promoviše mali gradski automobil Up!

Na sajmu automobila u Frankfurtu 2011. godine nemački proizvođač već je prikazao 5 konceptnih varijanti ovog vozila, a sada predstavlja nove verzije: Swiss Up, Winter up, X Up i Cargo Up!

U čast Švajcarske, zemlje domaćina ženevskog auto-salona, Volkswagen je pripremio koncept Swiss Up!

Reč je o verziji sa 5 vrata čija je karoserija u crvenoj boji švajcarske zastave, dok su neki detalji poput spoljnih retrovizora beli i simbolično predstavljaju beli krst na zastavi ove države. Sedišta ovog koncepta su takođe bela i presvučana kožom.

Winter Up! je baziran na konceptu Cross Up! koji je opremljen dodatkom krovnog nosača za transport snowboarda ili skija.

Na ovom automobilu dominira bela boja, dok su branici i detalji okvira prozora plavi. Ista kolorna kombinacija primenjena je i u unutrašnjosti vozila.

Koncept X Up! takođe je zasnovan na Cross Up!-u. Ovo vozilo ima krovni dodatak u koji su na prednjem delu ugrađena dva reflektora.

Na pragovima su instalirani zaštitni elementi koji služe da spreče oštećenja tog dela karoserije prilikom vožnje van asfaltiranih puteva. X Up! dolazi u metalik narandžastoj boji.

Konceptno vozilo Cargo Up! predviđeno je za prevoz tereta.

Ovaj automobil baziran na modelu Up! sa 3 vrata iz kojeg su uklonjena zadnja sedišta, kako bi se dobio ravan pod i 1.400 litara korisnog teretnog prostora i nosivost od 426 kg.

Zadnja bočna stakla, kao i staklo na trećim vratima, prefarbani su u tamno crvenu boju karoserije.

U Volkswagenu kažu da ovaj automobil, opremljen motorom od 59 ks, dostiže maksimalnu brzinu od 160 km/h uz prosečnu potrošnju od 4,5 l/100 km i emisiju CO2 od 105 g/km.

Koncept Cargo Up! zamišljen je kao malo, funkcionalno gradsko vozilo za potrebe kurirskih službi ili za dostavu brze hrane.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)