Datum:

23.11.2013. 23:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2300 pregleda

Kako bi pokušali da reše probleme u saobraćaju, gradski čelnici Krakova uveli su novi tip parkinga „Poljubi i vozi“, gde vozači mogu da se zaustave kratko, samo da izađe saputnik.

Grad Krakov na jugu Poljske pokušava da na novi način reši neka uska grla u saobraćaju – novim tipom parkinga „Poljubi i vozi“, gde vozači mogu da se zaustave kratko, samo da izađe saputnik koji, na primer, preseda u gradski saobraćaj.

Gradske vlasti inspirisao je sličan tip parkinga nazvan „Poljubi i leti“ na aerodromu kraj Krakova, namenjen taksistima i onima koji su samo dovezli putnike.

Novi saobraćajni znak “Kiss&Ride” pojavio se, za sada, na tri mesta u Krakovu, od kojih je jedno ispred Glavne železničke stanice.
Krakov 2.jpg

„Takva mesta je grad trebalo da odredi mnogo ranije. Ljudi se tu ionako zaustavljaju, a bez potrebe su do sada plaćali kazne“, kaže krakovski taksista Kažimjež Mleček.

Zavisno od toga kako Krakovljani prihvate njihov novi recept za rasterećenje saobraćajne gužve, gradske vlasti nameravaju da odrede za takav tip zaustavljanja još neka mesta u gradu.

Koncept kratkotrajnog parkiranja postoji u više evropskih zemalja.

Izvor: RTS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)