Datum:

29.08.2013. 16:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4581 pregleda

Vlasnici automobila ova tri poznata svetska proizvođača biće među prvima koji će imati korist od softvera novog iPhone uređaja čija se premijera očekuje u septembru.

Sledeća generacija popularnog smartphone uređaja kompanije Apple trebalo bi da donese i značajna poboljšanja kad je reč o integraciji iPhonea u automobil.

Novi iPhone koristiće operativni sistem iOS7. Prema prvim informacijama unapređeni softver biće do sada najnapredniji i kada se radi o povezivanju smartphone uređaja u vozilima.

Vozači će pomoću aplikacije moći glasovnim komandama da kontorišu brojne funkcije na svojim iPhone spravama, poput puštanja muzike, telefonskih poziva… Biće im omogućeno i da preslušavaju SMS poruke, ali i da ih šalju tako što će ih diktirati pomoću softvera za prepoznavanje glasa.

Honda, Mercedes i Nissan već su izrazili nameru da primene novi program u svojim automobilima, dok će ga BMW integrisati u svoj već postojeći ConnectedDrive softver. Rezultate saradnje kompanije Apple i proizvođača automobila trebalo bi da vidimo već na modelima za 2014. godinu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)