Datum:

06.09.2012. 10:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 9390 pregleda

U ponedeljak 3. septembra, kinesko-japanski konzorcijum NEVS i formalno je preuzeo veći deo imovine proizvođača automobila Saab. Međutim, novi vlasnik neće smeti da upotrebljava čuveni logotip koji je predstavljao obeležje automobila marke Saab.

Zaključenjem ugovora, konzorcijum National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS) ubrzaće proces razvoja električnih automobila, koji će biti jedan od proizvodnih prioriteta novog Saab-a.

Predsednik NEVS-a, Karl-Erling Trogen, izjavio je tom prilikom da će prvi električni model sići sa proizvodnih traka početkom 2014. godine i da će biti zasnovan na Saab-u 9-3.

Iako je konzorcijum NEVS kupovinom Saab-a stekao pravo na korišćenje imena te automobilske marke, ostao je uskraćen za prepoznatljivi logotip, na kome je prikazano mitsko čudovište grifon (životinja sa glavom orla i telom lava).

Naime, prema sporazumu koji je postignut sa kompanijama Saab Svenska Aeroplan AB (proizvođaču aviona i osnivaču automobilske marke Saab) i Scania, u čijem je vlasništvu čuveni logotip, NEVS neće smeti da ga upotrebljava na svojim budućim vozilima.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)