Datum:

09.05.2013. 16:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3792 pregleda

Novi “reno fluens”, koji se pojavio i u prodajnim salonima Srbije, robustniji je, ali i elegantniji od prethodnika. Ukrasna prednja maska, sa savremenijim, izduženijim svetlima, i logo “Renoa” na crnoj pozadini naglašavaju novi vizuelni identitet francuske kompanije.

Iako izgleda “mišićavije” nego dosad, “fluens” je zadržao “fluidne”, elegantne linije, koje ga, na prvi pogled, čine znatno dužim nego što to jeste.

Sa dužinom od 4.618 mm i međuosovinskim rastojanjem od 2.702 mm, novi “reno fluens” nudi obilje prostora za petoro odraslih putnika.

Pri tome je, u skladu sa zahtevom vremena, “fluens” krcat raznoraznim tehnologijama koje će putovanje učiniti udobnijim i zanimljivijim.

Tu je novi “reno l-link” sistem – dovoljno je samo dodirnuti ekran i pristup svim “multimedijalnim” sadržajima je sada mnogo lakši i brži. Možete da telefonirate ili da koristite najsavremeniji navigacioni uređaj. Nov audio-sistem može za tren oka lako da se poveže s vašim “smartfonima”, “ajpedima” i drugim uređajima.

a-011 Sve to je, naravno, projektovano tako da vozača ne ometa u vožnji i da on maksimalno bude fokusiran na put. “Reno” se pobrinuo i za to da vam upotreba kartice za ulazak i startovanje vozila omogućava “slobodne ruke”. Dovoljno je da je imate kod sebe i vrata će se otključati kada priđete vozilu, a motor će startovati bez potrebe da karticu stavite u čitač. Kada se udaljite od vozila, vrata se sama automatski zaključavaju.

Novi “reno fluens” ima pravu dnevnu sobu na točkovima. Prostrana i udobna kabina, po dimenzijama je među najvećima u klasi, baš kao i prtljažni prostor od 530 litara.

Vešanje i upravljivost su na zavidnom nivou, a udobnijoj vožnji doprinosi i električna parkirna kočnica koja se uključuje pri zaustavljanju a deaktivira kada pritisnete papučicu gasa. Kočnicom možete da upravljate i ručno – jednostavnim pritiskom na dugme prekidača.

a-0111Zahvaljujući ovom sistemu, zaustavljanje na uzbrdici i ponovno pokretnje vozila veoma su laki i jednostavni, kao na ravnoj deonici puta.

Trenutno su u ponudi jedan benzinski (1,6-litarski, 110 KS) benzinski motor i dobro poznati dizel agregat 1,5 DCi sa 90 i 110 KS i s mogućnošću odabira automatske transmisije. Za one koji žele još više, tu je dizelaš od 1.598 kubika sa 130 KS i šestostepenim ručnim menjačem.

U ponudi su i tri paketa opreme – “autentik”, “eksprešen” i “dinamik”.

Prema fabrički deklarisanoj potrošnji, novi “fluens” je izuzetno ekonomičan. Tako benzinac prosečno troši 6,8 litara na 100 pređenih kilometara, a potrošnja dizelaša iznosi od 4,4 do 4,6 litara na 100 km u “kombinovanom režimu”.

Cene se kreću od 13.190 evra, za verziju sa benzinskim motorom od 1,6 litara i 110 KS i sa paketom opreme “autentik”, pa do 19.290 evra, za verziju sa dizel motorom 1,6 DCi, sa 130 KS i najvišim paketom opreme “dinamik”.

Autor: P. Živković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)