Datum:

09.10.2017. 19:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Četvrta generacija Renault Clio modela proizvodi se od 2012. godine i za dve godine biće zamenjena novom verzijom.

Žan-Kristof Kugler, izvršni potpredsednik ovog brenda za evropsko tržište, kaže da će ovaj supermini biti elektrifikovan. Od ranije se priča o mogućnosti da elektrifikovani Clio ima dobre šanse da nasledi hibridnu tehnologiju iz novog Scenica.

Renault Clio za 2020. godinu će imati i drugi nivo autonomije, što znači da će sam moći da vodi računa o kočenju i upravljanju. Ipak, vozači će sve vreme morati da budu fokusirani na put, ali ova opcija biće korisna pri saobraćajnim gužvama.

Osim „ozelenjavanja” i usvajanja autonomne tehnologije, ovo vozilo B-segmenta dobiće i najsavremenije mogućnosti povezivanja, luksuzniju unutrašnjost, novi zabavno-informativni sistem, dok će spoljašnjost, između ostalog, odlikovati farovi u obliku slova „C”, inspirisana Meganom.

Većina motora će biti preneta od aktuelne verzije, iako će neki biti unapređeni, a jedna od dostupnih jedinica biće 1.5-litarski dCi dizel, koji će deliti sa Nissanom i čitavom Dacia porodicom.

Još uvek nije poznato kada će naredna generacija Clio modela debitovati, a na tržištu bi trebalo da se nađe 2019. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)