Datum:

09.11.2016. 22:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

“Kija motors” je po podacima udruženja evropskih proizvođača automobila ACEA u Evropi zabeležila rekordnu prodaju u trećem kvartalu.

“Kija” je do kraja septembra u Evropi prodala 337.595 vozila (članice EU i EFTA), što predstavlja rast od 14 odsto u odnosu na isti period lane, kada je u Evropi prodala 295.140 automobila. Dvocifreni rast “Kije” inače je veći od rasta evropskog tržišta, koje je poraslo za osam odsto.

I “Kijin” tržišni udeo se povećao – sa prošlogodišnjih 2,7 odsto skočio je na 2,9 odsto – kaže Majkl Kol, glavni izvršni direktor kompanije “Kija motors Evropa”. – U 2016. predstavili smo novosti u nekim segmentima, gde do sada nismo bili prisutni, a u nekim smo ojačali naš položaj. Svaki naš novi model doprinosi našoj boljoj prodaji i povećanju tržišnog udela u Evropi. Naš planirani godišnji rast prodaje već smo promenili sa 9,0 na 12 odsto, a polako se približavamo ostvarenju našeg srednjoročnog plana tržišnog udela od 3,0 odsto.

Prodaja “sportidža” veća je nego ikad pre – do kraja septembra širom Evrope stekao je 110.358 novih vlasnika (36 odsto više nego u istom periodu prošle godine). “Sportidž” je tako dobro primljen kod kupaca, da je već sada premašio celu prošlogodišnju prodaju u Evropi, kada je bilo prodatih 105.317 primeraka.

Pored “sportidža” odlično se iskazao i najnoviji model iz “Kije” – hibridni krosover “niro”. Od početka leta do sredine oktobra već ga je dobilo oko 5.000 Evropljana, a još 15.000 kupaca čeka na isporuku koja je predviđena do kraja godine. “Niro” strankama pored praktičnosti i atraktivnog izgleda prostranog krosovera nudi i vrlo štedljiv hibridni motor s vrlo niskim emisijama CO2 (samo 88 g/km).

Gama model “optima” na leto se proširila karavanskom varijantom “sportsvagon”, priključnim hibridom (Plug-in Hybrid) i sportskom varijantom GT, zbog čega je povećana prodaja “optime “ za 181 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Da za “optimu” u Evropi dolaze još bolji dani bilo je jasno u septembru kada je stigao karavan, koji je od ukupno prodata 6.193 primerka predstavljao dve trećine (66 odsto) svih “optima”. Prema predviđanjima nove varijante “optime” značajno će povećati “Kijinu” prodaju u segmentu D, pogotovo kod flotnih kupaca.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)