Datum:

01.07.2018. 9:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sledeća generacija Nissan Qashqai, koja će se pojaviti u salonima 2020, predstaviće dva nova hibridna sistema, plus elegantan preobražaj dizajna.

Međutim, neće biti čisto električnih verzija, ta vrsta pogona je rezervisana za poseban SUV model koji će biti izgrađen na potpuno novoj platformi i verovatno će podržati kompletnu porodicu u svim segmentima (od Juke do X-Trail) za Nissan i njegove partnere iz alijanse Renault i Mitsubishi.

U međuvremenu, Nissan takođe razmišlja o izbacivanju dizel pogona iz svog popularnog SUV-a.

Novi Qashqai zasnivaće se na novoj verziji alijanse CMF (Common Module Famili) arhitekture platforme koja može da primi hibridne tehnologije.

Qashqai će verovatno ponuditi dva oblika hibrida – jedan sa Nissanovim inovativnim ePover sistemom, plus plug-in hibridni pogon kompanije Mitsubishi.

Motor ePover se trenutno može naći u Nissan Note u Japanu, gde je vrlo popularan. Njegov serijski hibridni sistem sadrži benzinski motor koji radi kao generator za punjenje baterije koja zatim napaja e-motor.

Plug-in hibridna tehnologija dolazi od Mitsubishija, široko prihvaćenog kao lidera u tehnologiji, delom zahvaljujući sofisticiranim ECU kompanije Mitsubishi Electronics.

Za razliku od rivala, Mitsubishi je već uspeo da podesi Outlander PHEV da proizvodi manje od 50g/km CO2 u novom, strožijem VLTP režimu testiranja.

Očekuje se da će novi Qashqai ponuditi slične brojke.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)