Datum:

19.01.2017. 19:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedan vozač Honde Fit je zadobio lakše povrede nakon što se suvozačev vazdušni jastuk naduvao uz prekomernu silu, što je rezultovalo širenjem šrapnela u kabini.

Ovaj incident desio se prošlog meseca u Japanu, a kako prenosi Rojters, izazvao je lakše povrede vozačeve noge. Honda, koja je potvrdila ovu informaciju, kontaktirala je Takatu, dobavljača vazdušnih jastuka za ovaj model.

Takatini opasni vazdušni jastuci, koji za naduvavanje koriste amonijum nitrat, mogu eksplodirati pri visokom intenzitetu udara koji se javlja kod sudara i odgovorni su za 16 smrtnih ishoda širom sveta. Najveći broj žrtava potiče iz SAD, a broj povređenih veći je od 150. Faličan deo, koji je nalazi u više od 100 miliona vozila širom sveta, prošle godine je doveo do najvećeg opoziva u istoriji automobilske industrije.

Takata je proglašena krivom za skrivanje podataka o štetnosti njihovih vazdušnih jastuka u SAD prošle nedelje, zbog čega će platiti milijardu dolara. 25 miliona je iznos kazne, 125 namenjeno je žrtvama, a 850 miliona proizvođačima koji su oštećeni usled masovnih opoziva.

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)