Datum:

27.09.2011. 16:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 9258 pregleda

VOolkswagenova krstarica ostaje u igri. Druga generacija je već u pripremi, a novi Phaeton na tržištu možemo očekivati već 2015. godine.

Novi bi Phaeton pod kodnom oznakom VW631 trebao koristiti MLM (modular longitudinal matrix) Evo platformu koja će omogućiti ugradnju 4 i 6-cilindarskih motora te plug-in hibridnog pogona, a masa automobila bi trebala biti smanjena aluminijskim prostornim okvirom.

Model će biti dostupan samo u klasičnoj limuzinskoj formi, a veličinom će se smjestiti između Audijevih modela A6 i A8. Cena noviteta bi navodno trebala biti niža od one prethodnog modela.

Sve bi to trebalo omogućiti bolje prodajne rezultate nego što je to bio slučaj s prvom generacijom koja je na kraju podbacila, kako zbog previsoke cene za jedan VW, tako i zbog prekonzervativnog izgleda, nedostatka imidža, prevelike mase, žedne motorizacije i sl.

Konceptni model koji bi trebao najaviti novu generaciju je navodno u zadnji čas povučen s frankfurtskog auto salona kako bi sva pažnja na VW-ovom štandu pripala malenom modelu Up. Dakle, studijsku najavu možemo očekivati vrlo skoro, a najkasnije na ženevskom auto salonu u proleće iduće godine.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)