Datum:

21.10.2018. 21:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prema novim nepotvrđenim glasinama, nove generacije prestižnog Nissanovog sportskog modela GT-R i naslednika 370Z mogle bi da budu elektrifikovane.

Jedan od čeknika Nissanovog marketinga Žan-Pjer Diernaz rekao je britanskim medijima da japanski proizvođač planira da elektrifikuje približno 40 odsto svojih automobila na tržištu Evrope do 2022.

U tu elektrifikaciju bi osim popularnih SUV modela Qashqai i X-Trail mogli da budu uključeni i “sportisti”.

“Ne vidim elektrifikaciju i sportske automobile kao suprotstavljene tehnologije. Možda je upravo suprotno, sportski automobili mogu da imaju korist od elektrifikacije. Na kraju krajeva, motor i baterija se lakše prenose sa jedne na drugu platformu, sa jednog segmenta na drugi, nego standardni motor sa unutrašnjim sagorevanjem”, objasnio je Diernaz.

Direktor Nissana nije želeo da pruži više detalja o spotskom tandemu čije su aktuelne generacije na tržištu duže od deset godina, ali je istakao da će ostati verni originalnoj DNK.

Prethodne glasine su ukazale da Nissan sarađuje sa Mercedesom u vezi sa naslednikom 370Z, od koga bi trebalo da dobije pogonske jedinice, a iako se samo spekuliše, očekuju se 2,0-litarski i 3,0-litarski turbobenzinci.

“Ipak, GT-R i 370Z neće biti pod uticajem Mercedes-AMG. GT-R je GT-R. To je Nissan. Mora ostati isključivo Nissan”, dodao je Diernaz.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)