Datum:

26.01.2018. 16:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mercedes” je predstavio najnoviji terenac, čuvenu G-klasu, koji i na putu i van njega, u bilo kojim uslovima vožnje, nastavlja da zadivljuje svojim performansama, najnovijim sistemima podrške, izvanrednom upravljivošću i bezbednošću. Istovremeno, novo vešanje, režimi vožnje Dynamic select, G-režim i tri različite stoprocentne blokade diferencijala poboljšavaju ne samo komfor tokom vožnje, već i agilnost vozila na bilo kojoj podlozi.

– Nova G-klasa još više podiže standarde na svim važnim poljima – u pogledu performansi na putu i van njega, kao i u komforu i telematici. Ukratko, nova G-klasa je još uvek “G”, samo bolja – naglašava Ola Kelenijus, član Odbora kompanije “Dajmler AG”, zadužena za istraživanja i razvoj “Mercedes-Bencovih” automobila.

Kada izađe na tržište u maju, G-klasa će biti dostupna po početnoj ceni od 107.040,50 evra (cena u Nemačkoj sa PDV-om), što je u cenovnom rangu prethodne verzije.

Spoljni izgled ovog vozila nije se značajno promenio od 1979. godine. Klasični elementi i dalje imaju svoje veoma specifične namene, baš kao i ranije, i daju G-klasi jedinstven izgled. I dalje ima karakterističnu kvaku i zvuk prilikom zatvaranja, robusnu spoljašnju zaštitnu traku, vidljiv rezervni točak na zadnjim vratima i istaknute pokazivače smera.

Ipak, nova klasa je duža za 53 i šira za 121 milimetar, i još bolje se ponaša kako na putu, tako i van njega. Odstojanje od tla je 270 milimetara. Sposobnost uspona uz padinu je do 100 odsto na pogodnim površinama. Maksimalna dubina gaza sada je 70 centimetara pri vožnji kroz vodu i blato, što iznosi dodatnih 10 centimetara. Vozilo je stabilno pri nagibu od 35 stepeni, uz dodatnih sedam.

U novoj “G-klasi 500” (prosečna potrošnja goriva je 11,1 l/100 km, a emisija ugljen-dioksida 263 g/km), četvorolitarski V8 benzinski biturbo motor proizvodi 422 KS i ima maksimalni obrtni moment od 610 Nm.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)