Datum:

15.02.2018. 22:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara pregleda

U proteklih godinu i nešto dana, delili smo vesti o radu kompanije Rolls-Royce na njihovom novom luksuznom SUV modelu, a projekat je nosio ime Cullinan.

Zatim, pre nekoliko meseci, pojavili su se izveštaji koji su sugerisali da će završena verzija ovog modela dobiti novi ime, odnosno, da se neće zvati Cullinan. Međutim, sada je proizvođač superluksuznih automobila iz Velike Britanije potvrdio da će se njihovo novo vozilo ipak zvati kao što se mislilio i od samog početka.

Naime, ime Cullinan je pozajmljeno od dijamanta, največeg ikad pronađenog. Dujamant je pronađen u Južnoj Africi tokom 1905. godine, odnosno godinu dana pre nego što je osnovana kompanija Rolls-Royce. Čelnici kompanije Rolls-Royce veruju da je zato Cullinan pravi izbor za jedan superluksuzni SUV.

Proizvođač je krajem januara najavio da će Cullinan najpre predstaviti potencijalnim kupcima, na nekoliko događaja zatvorenog tipa od koji će prvi biti organizovani tokom leta.

SUV je razvijen sa ciljem da „pogura“ godišnju prodaju Rolls-Royce automobila preko broja 5.000, što je za četvrtinu više od najboljeg prodajnog rezultata kompanije ostvarenog 2016, kada je širom sveta isporučeno 4.011 vozila sa statuom „Duha ekstaze“ na vrhu maske hladnjaka.

Cena po kojoj će se prodavati ovaj model još uvek nije poznata.

Izvor: Vrele gume

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)