Datum:

16.04.2014. 22:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5640 pregleda

Ako ste mislili da su tačskrin, senzori za parkiranje i napredni sigurnosni sistemi najmodernija tehnologija prisutna u SUV segmentu, novi Land Rover “diskaveri koncept” je spreman da vas uvede u novu eru pametnih automobila.

Land Rover će na predstojećem Salonu automobila u Njujorku (18 – 27 april) predstaviti svoju viziju budućnosti u formi “diskaveri koncept” SUV-a sa laserskim farovima koji možete voziti pomoću smartfona.

Britanska firma svojom novom kreacijom dodatno uvodi razliku između “rejndž rover” i “lend rover” vozila. Dok se “rejndž rover” fokusira na stil i luksuz, od 2015. godine će se pod imenom “diskaveri” formirati nova generacija univerzalnih naprednih “lend rover” vozila.

Lend Rover se priključio BMW-u i Audiju u izgradnji laserskih farova koji uz manju potrošnju pružaju znatno veću vidljivost, a u paru sa kamerama koje registruju saobraćaj ispred automobila podešavaju jačinu kako ne bi nepovoljno uticale na nadolazeća vozila.

Pored osvetljenja, novi laserski sistem pruža infracrveni sken terena ispred vozila. Ovi podaci između ostalog mogu da se upotrebe za virtuelni prikaz terena koji je Land Rover ranije najavio kao koncept “providne haube”, a informacije o stanju podloge automatski utiču na odabir moda vožnje (blato, sneg, kamen, itd…).

Prozori na “diskaveri konceptu” su takođe tehnološki unapređeni pa će se putnicima na staklu projektovati informacije i zabavni sadržaji, a na dva prednja i dva sedišta u srednjem redu su instalirani i 10-inčni tačskrin monitori koji se mogu kontrolisati pokretima i gestovima.

Nema sumnje da je Lend Rover spreman da bude predvodnik u integraciji najmodernijih tehnologija u automobilsku industriju što su jasno pokazali ovim konceptom, koji ćemo detaljnije moći da upoznamo nakon svetske premijere u Njujorku.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)