Datum:

09.12.2011. 13:52

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5718 pregleda

Tržištu na kom se već bori više od 70 automobilskih brendova, Kina je doprinela sa još dva: Qoros i Oley.

Qoros je novi brend koji su osnovali Chery Automotive i partnerska Iseael Corp. kompanija. Partnerstvo između njih 2007. godine nazvano je Qoros Automotive Co., a uprava i fabrika nalaze se severozapadno od Šangaja, u Čangsuu u Jiangsu okrugu.

Očekuje se da će partneri na tržište Evrope i Kine do 2013. izbaciti svoj prvi automobil – kompaktni sedan. Postoji mogućnost da će Qoros liniji dodati hečbek, krosover i električni automobil, uz plan da se na godišnjem nivou proda 150.ooo vozila do 2015-’16. godine.

Qoros – čije ime znači ”kvalitet” i ”hor” – delo je bivšeg Mini-jevog dizajnera Gerta Hildebranda koji je sada direktor dizajna i među dobavljačima ima firme kao što su austrijski AVL, TRW, Continental, Bosch, Valeo i Magna-Steyr kako bi pomogli u razvoju vozila i snadbevanju komponentama.

Oley je najnoviji domaći brend iz FAW Grupe, kineski auto gigant u posedu države koji se nalazi u severnom gradu Čančunu i partner je sa VW-Audijem i Toyotom.

Oley – ime nastalo od španskog ”ole!” – pridružio se drugim članovima FAW-ove porodice kao što su Xiali i Bestrun. Njihov prvi proizvod, kompaktni sedan sasvim običnog izgleda, biće zasnovan na Bestrunu B30, koji je i sam zasnovan na starijoj generaciji Volkswagenove Jette.

Oley sedan će se u prodaji naći idućeg marta, a cena će mu biti oko 12.500 dolara (oko 9.400 evra). Imaće FAW-ov 1.5-litarski četvorocilindarski motor sa izborom između petostepenog manuelnog i četvorostepenog ručnog menjača.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)