Datum:

20.09.2018. 9:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Južnokorejski proizvođač automobila, kompanija Kia, predstavila je potpuno novi ProCeed, koji će se umesto u dosadašnjoj formi hečbeka sa troja vrata, ubuduće proizvoditi sa „shooting brake“ karoserijom, po uzoru na koncept od prošle godine.

Novi Kia ProCeed je prema tome treći i najdinamičniji član Ceed linije automobila, što samim tim znači i da će se on prodavati kao perjanica te linije modela, u koju trenutno spadaju još i hečbek i sportski karavan.

Kia ProCeed je automobil koji ima takozvani „shooting brake“ oblik karoserije koji je sportski i atraktivan, ali i praktičan, sa petoro vrata i velikim prtljažnikom.

Sa dužinom od 4.605 mm i visinom od 1.422 mm, novi ProCeed je za 5 mm duži i 43 mm niži od modela Ceed Sportswagon. Klirens je takođe smanjen za 5 mm. Međutim, zapremina prtljažnika novog modela (594 litara) je skoro neprimetno manja u odnosu na zapreminu prtljažnika modela Ceed Sportswagon (625 litara).

Novi model kompanije Kia je dizajniran u evropskom dizajn centru južnokorejskog proizvođača čije je sedište u Frankfurtu, a na čelu projekta su bili Gregori Guilaume i Piter Šrajer.

Kupcima će biti dostupne tri opcije agregata za model sa GT-Line oznakom, a to su: jednolitarski T-GDI agregat koji razvija 118 konjskih snaga, T-GDI agregat zapremine 1,4 litara koji razvija 138 konjskih snaga i potpuno novi CRDi Smartsstream dizel agregat zapremine 1,6 litara koji razvija 134 konjske snage. Sva tri agregata mogu biti povezana ili sa šestostepenim manuelnim ili sa sedmostepenim automatskim menjačem.

U vrhu ponude će biti model Kia ProCeed GT koji poseduje isti T-GDI agregat zapremine 1,6 litara kakav se nalazi u modelu Ceed GT, a koji razvija 201 konjsku snagu i 265 Nm obrtnog momenta. U toj varijanti, agregat je povezan sa novim sedmostepenim automatskim menjačem sa papučicama iza volana. Uskoro se očekuju i podaci o performansama i potrošnji goriva.

Proizvodnja novog ProCeed-a počeće u novembru u Slovačkoj, a u evropskim prodajnim salonima ovaj automobil će se naći u prvom tromesečju 2019. godine. Informacije o ceni će naknadno biti saopštene.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)