Datum:

04.08.2018. 21:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Novi izvršni direktor kompanije Ferrari, Luis Kamileri je tokom konferencijskog poziva sa analitičarima rekao da su ciljevi profita koje je postavio pokojni Serđio Markione, “ambiciozni”, što je dovelo do pada akcija kompanije.

Kamileri je naveo i da će detaljan plan o dupliranju profita na dve milijarde evra do 2022. godine, biti detaljno obrazložen na samitu ulagača koji je zakazan za 17. septembar.

“Serđio i ja smo imali iste ambicije”, rekao je Kamilieri i dodao je da su ciljevi koje je postavio Markione “ambiciozni” te da sa sobom nose i rizik, ali i nove prilike.

Nakon njegove izjave akcije kompanije Ferrari su pale za 12% na berzi u Njujorku, što je najveći pad još od februara 2016. godine. Prema tome, vrednost italijanskog brenda sada iznosi 22,9 milijardi dolara.

Dok je za kormilom kompanije Ferrari bio Markione, profiti su se udvostručili tokom prethodne četiri godine, ponajviše zahvaljujuži predstavljanjem jedinstvenih modela i povećanjem kapaciteta proizvodnje. Markione je takođe nameravao da nadgleda lansiranje određenog broja hibridnih, performantnih modela kao i lansiranje prvog SUV modela te kompanije.

Naime, Serđio Markione je trebalo da ostane na čelu Ferrari-ja još pet godina, a jednom prilikom je rekao da planira da duplira profit te kompanije za tih pet godina.

Nakon njegove smrti udarac nije pretrpeo samo Ferrari već i FCA grupacija uopšte. Naime, vrednost akcija FCA grupacije je 25. jula pala za čak 16%, nakon što je novi izvršni direktor Majk Mejnli smanjio ciljeve profita za 2018. godinu.

Ostaje da se vidi da li će Kamileri menjati planove kompanije Ferrari ili ne. U svakom slučaju, više indormacija ćemo imati u septembru.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)