Datum:

07.07.2018. 9:52

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Za one koji kao i mi, žive u zemlji čiji su putevi puni rupa, Ford je pronašao pametno rešenje koje će štetu od vožnje u takvim uslovima svesti na minimalni nivo.

Naime, kao što većina nas zna i iz ličnog iskustva, „krateri“ na našim putevima mogu da oštete ne samo felne i pneumatike, već i vešanje, što uvek znači da moramo da se oprostimo od pozamašne sume novca.

Upravo iz ovog razloga Ford će u novu generaciju modela Focus instalirati tehnologiju koja otkriva rupe na putevima, te pre toga automatski podešava vešanje.

To zatim dovodi do toga da točkovi ne propadaju, a isti sistem senzora prenosi informaciju zadnjoj osovini, kako bi i zadnji točkovi učinili isti postupak, i samim tim čine vožnju mnogo prijatnijom, ali i sprečava se nastanak štete.

„Naši inženjeri su testirali ovaj sistem na najgorim putevima koji smo uspeli da pronađemo, ali zapravo smo shvatili da takvi putevi sve češće pronalaze nas“, naveo je Gaj Methot, supervizor koji je radio na projketu konstrukcije modela Focus.

„Rupe na putu su problem koji neće nestati u skorije vreme, ali naša nova tehnologija adaptivnog vešanja će biti sposobna da minimizira njihov uticaj“, dodao je on.

Sistem detekcije rupa na putevima na novoj generaciji modela Ford Focus je deo sistema koji podešava vešanje u realnim uslovima, ali i kočenje, upravljanje i krutost šasije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)