Datum:

03.09.2018. 21:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

“Fijat 500X,” italijanski krosover, unapređen je kako iznutra tako i spolja, dobio je novi izgled, savremeniju tehnologiju. “Fijatov” krosover se snažno pozicionirao na tržištu Evrope u ovom segmentu kao jedan od pet najprodavanijih modela od 2016. godine.

Novi 500X ima potpuno svež eksterijer sa novim klasterima LED svetla i Full-LED prednjim svetlima, kao i novim enterijerom, koji još više naglašava njegov nepogrešiv identitet modela 500 dok pruža veću funkcionalnost i komfor u isto vreme.

Nadalje, novi model po prvi put nudi novu porodicu trocilindričnih i četvorocilindričnih motora u jednom Fijat vozilu, koji garantuju zadovoljstvo vozača sa do 20 odsto boljom ekonomičnošću potrošnje u odnosu na prethodne benzinske motore, a da su pritom i do 20 odsto tiši od turbo dizel varijanti.

Vožnja je prijatnija, komfornija i bezbednija nego ikad do sad sa novim sistemima pomoći pri vožnji koji su deo standardnog paketa opreme na svim verzijama.

Sistem automatskog prepoznavanja saobraćajnih znakova, zajedno sa “Speed Advisor” sistemom za preporučenu brzinu omogućava vozačima da izbegnu kršenje maksimalne dozvoljene brzine tako što jednostvanim klikom prilagođavaju brzinu vozila koristeći informacije očitane sa saobraćajnih znakova kraj puta, dok “Lane Assist” sistem pomoći pri promeni trake služi kao upozorenje pri promeni trake na auto-putevima.

Najinteresantnije novine uključuju nove klastere LED svetala. Nova dnevna svetla i klasteri zadnjih LED svetla su standardnog dizajna i imaju još moderniji izgled, u savršenom skladu sa najnovijim stilskim dodacima uvedenim u porodici 500.

Po narudžbini su dostupna i nova prednja svetla sa Full LED tehnologjiom, izrađena u partnerstvu sa kompanijom „Magneti Marelli“, koja, pored nepogrešivog stila modela 500, pružaju i još moćnije osvetljenje, i koja su 20 odsto svetlija od “Xenon” tehnologije sa prethodnog modela.

Vidljivost je značajno unapređena, a troše pet puta manje energije od tradicionalnih halogenih svetla. Za kraj, ona smanjuju zamor očiju, zahvaljujući tome što imaju osvetljenje nalik dnevnom svetlu, i pokrivaju širok opseg: pri brzini od 90 km/h, na primer, vozači primećuju prepreke do četiri sekunde ranije – što predstavlja razdaljinu od 100 metara – nego sa standardnim halogenim svetlima.

Nova Urban verzija ima potpuno nov dizajn prednjeg i zadnjeg branika, dok Cross i City Cross imaju nove zaštitne ploče kojima potrvđuju svoj smeli identitet. Komforan enterijer, u italijanskom stilu, sa izborom od sedam različitih presvlaka – izrađenih kombinovanjem različitih vrsta tkanina, kože, detalja i boja – veliki izbor mogućnosti za sedišta i komforan prostor za noge.

Jedna od najvećih inovacija je kompletno restilizovan kokpit, sa novom tablom sa instrumentima sa grafikom koja se sada još lakše čita, zajedno sa novim upravljačem koji je oblikovan tako da obezbedi bolji položaj ruku vozača i savršeno rukovanje, sa premijum tehno-kožnom presvlakom i radio kontrolama, za bezbedniju vožnju u svakom trenutku.

Novi 500X je prvi Fijat model opremljen inovativnom porodicom turbo motora osmišljenih da postignu odgovarajuću ravnotežu između performansi i zadovoljstva koje pružaju najbolji turbo dizel motori (i pritom su 20 odsto tiši uz 20 odsto bolju ekonomičnost u poređenju sa prethodnim benzinskim motorima.

Novi “Firefly” turbo motori spunjavaju standard Euro 6/D – TEMP i imaju filter čestica čađi (GPF), i predstavljaju rezultat više od 75.000 sati virtualnog testiranja, 60.000 sati terenskih testiranja vozila uživo i 5 miliona kilometara pređenih na putevima širom sveta kako bi se potvrdila njihova snaga i pouzdanost.

Nova linija turbo benzin motora razvijena je na modularnoj strukturi sa cilindarskom jedinicom od 0,33 litra, i obuhvata trocilindrični 1-litarski motor koji proizvodi 120 KS i 190 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa šestobrzinskim ručnim menjačem i pogonom na prednjim točkovima, kao i četvorocilindrični 1,3-litarski motor sa 150 KS i 270 Nm obrtnog momenta, u ovom slučaju sa šestobrzinskim DCT automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom, i pogonom na prednjim točkovima.

Cene još nisu saopštene.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)