Datum:

01.12.2016. 10:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Na placevima u SAD nalazi se između 1.300 i 1.500 „porše kajena“ sa dizel motorima koji već više od godinu dana čekaju zeleno svetlo za prodaju. Naime, zbog „Dizelgejt afere“, vlasti u SAD su blokirali trgovinu „kajenima“ sa 3,0-litarskim V6 agregatima, iako je Folskvagen pristao da ispravi grešku.

Problem je što VW grupa još nije dobila zvaničnu dozvolu da počne sa popravkom motora, a nesporazum je nastao zbog spore papirologije. Međutim, dileri su pripremili strategiju koja će im pomoći da u kratkom vremenu „počiste“ lager – „kajne dizeli“ će se prodavati kao polovnjaci! Klaus Celmer, prvi čovek Poršea za Severnu Ameriku, kaže da će „kajeni“ biti poslastica na tržištu i da njihovi kupci znaju da će dobiti kvalitetan i luksuzan automobil po povoljnoj ceni.

Celmer još nije otkrio za koliko će se „kajen dizel“ prodavati, verovatno da ne bi napravio redove pred prodajnim salonima. Inače, Porše, odnosno Folksvagen, dužan je da ispravi i greške na 10.000 već prodatih „kajena“ sa dizel motorima.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)