Datum:

03.02.2018. 23:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Rumunska “Dačija” pod patronatom “Renoa” silovito je krenula u proboj na evropskom i svetskom tržištu, a na tom, svakako, veoma zahtevnom putu, jedan od najjačih aduta je model “daster”. Terenac spreman za sve moguće staze i bogaze, ali podjednako okretan i u gradu…

Posle sedam godina i više od 1,1 milion prodatih primeraka “dastera”, na scenu je stupila druga generacija terenca od koje se očekuje da nastavi stazom uspeha.

Kompanija “Reno-Nisan Srbija” je za regionalnu prezentaciju novog “dastera” odabrala Staru planinu (start u Beogradu) što znači da su isprobani modeli u skoro svim uslovima vožnje koje potencijalni kupci mogu da očekuju – od gradske vožnje, jezdenja auto-putem, pa do “slaloma” zavojitim planinskim stazama prekrivenih snegom …

Po dimenzijama, novi “daster” se ne razlikuje od prethodnika, a ono što većinu naših kupaca veoma interesuje, ni po ceni”! Ona je ostala približno ista i startuje od 11.990 evra za verziju sa benzinskim motorom 1,6 litara SCe sa 115 KS, pogonom na prednje točkove i u paketu opreme “esencijal” (viši paket je “komfort” a najviši “prestiž”).

Najeftinija dizel verzija (1,5 DCi sa 90 KS ) i pogonom na prednje točkove i sapaketom opreme “esencijal” košta 13.990 evra, koliko košta i najjeftinija verzija sa pogonom na sva četiri točka (benzinski motor 1,6 TCe). Top verzija, sa pogonom na svim točkovima, najvišem paketu opreme, dizel motorom i automatskim menjačem košta 18.190 evra.

Šta kupac dobija za ovaj novac?

Robusno, pouzdano, dobro opremljeno i ekonomično vozilo sposobno da savlada sve prepreke!

Spolja je novi “daster” pretrpeo nekoliko izmena. Drugačije su svetlosne grupe, branici, a veštom stilizacijom “bokova” ovaj terenac je dobio atraktivniji, moderniji izgled. U unutrašnjosti je “daster” pretrpeo najviše izmena. Sada je sve mnogo savremenije, kvalitetnije urađeno sa mnoštvom novih detalja, koji su do sada bili rezervisani za skuplje modele drugih brendova.

Sve što savremen automobil ima ima i “daster”. Od multimedijalnog uređaja, kartice-ključa, tač-skrin ekrana, automatske klime, silnih sistema za pomoć vozaču, kamera, sistema konekcije do novih, modernih boja, od kojih nam se čini, “atakama narandžasta” će biti pravi hit na tržištu. Novi su i točkovi koji mogu biti dimanzija 16 ili 17 inča…

Terenske sposobnosti su veće nego ranije. Ulazni i odlazni ugao su sada 30 odnosno 34 stepena, a udaljenost od tla je 21 centimetar.

Naravno, veliki adut “dastera” i ranije i sad su bili vrhunski motori “renoa” poznati po svojoj efikasnosti. na raspolaganju su dva benzinca 1,6 SCe sa 115 KS, 1,2 litarski Tce sa 125 KS, dizel 1,5 DCi sa 90 i 110 KS. Potrošnja je od 4,4 litra kod dizelaša do 6,6 litara kod benzinaca u mešovitom režimu vožnje.

Posle prve vožnje jasno je da je slogan kompanije “Više daster nego ikada pre” sasvim opravdan.

Brojke

  • 4.341 mm je dužina
  • 1.804 mm je širina
  • 1.693 mm je visina

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)