Datum:

12.11.2012. 22:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3750 pregleda

Iz Centrale GM-a stigla je zvanična informacija da će sledeća generacija Chevroleta Cruze biti prozvođena u Evropi umesto u Južnoj Koreji.

Ovakav potez ima za cilj da se pomogne evropskim GM postrojenjima koje prolaze kroz finansijske teškoće i da se poveća njihova efikasnost. 

Prema izveštajima Reutersa, menadžer GM-a za Koreju, Sergio Rocha saopštio je da će nova generacija Chevroletovog Cruz-a biti proizvođena u pet regiona širom sveta među kojima su i Evropa, SAD, Kina ali nije izneo više detalja. 

Selidba proizvodnje u Evropu trebalo bi povoljno da se odrazi i na cenu za kupce na našem kontinentu jer će novi Cruze biti evropski proizvod.

Aktuelna generacija Cruze-a proizvodi se u Australiji (kao Holden), u Brazilu, u Kini, u Indiji, u Kazakhstanu, u Rusiji, u Vijetnamu, u Južnoj Koreji, u Tailandu i u SAD-u. 

Predstavnici fabrike u Koreji izjavil su da Cruze čini između 50 i 60 posto ukupne proizvodnje fabrike koja na godišnjem nivou izbaci 260.000 vozila. 

Nova generacija Chevroleta Cruze na tržište trebalo bi da stigne 2014. ili 2015. godine. Novi model biće napravljen na novoj Chevroletovoj globalnoj platformi koja će biti korišćena i za brojne druge modele ove korporacije.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)