Datum:

25.04.2017. 22:58

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon sedam veoma uspešnih godina, Audi je skoro spreman da povuče iz prodaje treću generaciju Audija A8 i da na tržište pusti novu verziju.

Kada se pojavi, nova limuzina će biti opremljena najsavremenijom tehnologijom koja će ispuniti sistemske zahteve za automatsko upravljanje trećeg nivoa. Međutim, da bi se to desilo, zakonski propisi će morati da se promene, ali su šanse da se to desi u skroije vreme veoma male. 

Prema tome, novi Audi će morati da sačeka pre nego što bude u mogućnosti da pokaže svoj puni kapacitet.Navodi se da automatsko upravljanje trećeg stepena znači da je auto sposoban da sistemski sam upravlja, ubrzava i usporava. Kao dodatak, pregršt komjutera, kamera i senzora u automobilu će omogućiti da automatski sistem bolje kontroliše vožnju. 

Od vozača se očekuje samo da preuzme kontrolu nad automobilom kada god situacija to zahteva, dok će na četvrtom nivou automatskog upravljanja sistem preuzeti skoro potpunu kontrolu nad automobilom, i neće biti potrebe za intervencijom od strane vozača. Postoje šest nivoa automatskog upravljanja po SAE, od nultog, do petog. Na petom nivou čak neće postojati ni potreba za volanom u vozilu, jer će sistem obavljati sav posao. 

U slučaju novog Audija A8, sistem nazvan “Traffic Jam Pilot” će biti funkcionalan u određenim situacijama, do brzine od 56 kilometara na sat, i pružaće vozaču mogućnost da upravljanje i kočioni sistem prepusti automobilu. 
Vlasti u Nemačkoj razmatraju mogućnost da dopune Bečku konvenciju o saobraćaju iz 1968. godine, i ide se ka tome da se usvoji amandman koji će dopustiti automatsko upravljanje nivoa tri i četiri.

Foto: Motor1.comIzvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)