Datum:

19.09.2018. 9:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

U nekom trenutnku karavan automobili su prestali da budu samo praktični četvorotočkaši, već su postali vozila koja su i više nego poželjna mnogima. Za to su u velikoj meri zaslužni i premijum brendovi, a Audi je jedan od njih.

Naime, Audi A6 Avant je jedan od najlepših i najboljih karavan modela današnjice. On je luksuzan, prelepo dizajniran i praktičan u isto vreme. Varijanta tog modela za 2019. godinu se pojavila na tržištu, a mi smo dobili neke nove fotografije i detalje koje želimo da rado podelimo sa vama.

Novi Audi A6 Avant je sportski i luksuzni automobil, koji izgleda bolje od svog prethodnika pre svega zahvaljujući proširenjima iznad točkova, kratkim prepustima karoserije napred i pozadi i krovom koji diskretno „pada“ ka zadnjem delu automobila. Sve ovo nas tera da se zapitamo kako li će tek model RS6 Avant izgledati kada i standardna verzija izgleda ovako agresivno.

Uporedo sa objavljivanjem novih fotografija ovog modela, Audi je otkrio i informaciju o tome sa kakvim će se agregatima prodavati. Naime, u Evropi će novi A6 Avant biti dostupan sa tri pogonske jedinice sa turbo punjačima.

Uvodni model će nositi oznaku A6 Avant 40 TDI i ispod njegove haube će se kriti četvorocilindarski TDI agregat radne zapremine dva litara koji razvija 201 konjsku snagu. Sledeći model u nizu će nositi oznaku 45 TDI Quattro, a ispod njegove haube će se kriti trolitarski TDI V6 agregat koji razvija 228 konjskih snaga. Na kraju, najjača varijanta će nositi oztnaku A6 Avant 50 TDI Quattro, a njegovo srce će biti trolitarski TDI agregat koji razvija 282 konjske snage.

Četvorocilindarski agregat je povezan sa sedmostepenim S tronic menjačem sa duplim kvačilom, dok su šestocilindarski agregati povezani sa osmostepenim tiptronic automatskim menjačem. V6 modeli takođe imaju i quattro sistem upravljanja svim točkovima kao standard (kao opcija je dostupan i na dvolitarskoj TDI jedinici).

Najekonomičniji model će svakako biti uvodni A6 Avant 40 TDI za kog iz kompanije navode da ima prosečnu potrošnju oid 4,5-4,9 litara na 100 pređenih kilometara i da emituje svega 119-129 grama ugljenikovog dioksida po pređenom kilometru, po NEDC ciklusu.

Ova mala potrošnja goriva je rezultat, kako navode iz kompanije, instaliranja „blago“ hibridne tehnologije, koja dolazi kao standard na svim agregatima.

Nešto kasnije će proizvođač iz Ingloštata predstaviti i benzinske agregate među kojima je i četvorocilindarski TFSI agregat radne zapremine dva litara sa turbo punjačem koji razvija 242 konjske snage.

Novi A6 Avant je već dostupan u salonima širom Evrope, a u Nemačkoj će se prodavati po ceni od 51.650 evra za uvodni 40 TDI model. Najskuplji je 50 TDI Quattro koji će koštati 62.850 evra.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)