Datum:

29.10.2017. 17:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Aston Martin je odabranim automobilskim novinarima poslao pozivnicu za predstojeću promociju nove generacije modela Vantage.

Kako se približava premijera novog Aston Martina Vantage, polako se otkrivaju i prvi detalji dizajna ovog vozila.

Urednik magazina Auto Express, Stiv Fauler, pohvalio se na Tviteru da je među probranim zvanicama koje je Aston Martin pozvao na zvaničnu premijeru automobila i objavio fotografiju koju je dobio uz pozivnicu:

Fotografija ne otkriva mnogo, ali se kroz plašt kojim je vozilo pokriveno naziru stop svetla novog modela, koja se u vidu LED trake prostiru čitavom širinom automobila.

Očekuje se da će novi Aston Martin Vantage imati dizajn sa elementima preuzetim od modela DB10 (napravljen ekskluzivno za potrebe filma “Spectre” o Džejmsu Bondu) i Vulcan, a da će mehanički u velikoj meri biti zasnovan na pomenutom DB11, čiju će skraćenu aluminijumsku “šasiju” koristiti.

Motor bi takođe trebalo da bude preuzet od većeg Aston Martina. U pitanju je slabiji od dva agregata koje koristi BD11, twin-turbo 4.0 V8 (razvijen u nemačkom AMG-u), ali njegova snaga za sada nije poznata.

Podsećamo, u DB11 on isporučuje 510 ks (375 kW) i 675 Nm. Očekuje se da će novi Vantage od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 s, dok bi maksimalna brzina trebalo da bude preko 300 km/h.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)