Datum:

02.06.2017. 10:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kolotrazi i rupe na koje vozači prvo naiđu prilikom ulaska u Srbiju iz pravca Hrvatske, sačekaće ih i ove sezone.Početak obnove dela auto-puta od graničnog prelaza Batrovci do Kuzmina najavljen je za jun, ali će radovi početi najranije u februaru 2018.

U “Putevima Srbije” kažu da još nije završen projekat rehabilitacije ove saobraćajnice, zbog čega se kasni i sa izborom izvođača radova. Čak i ako sve bude teklo po novom planu, asfalt na ovoj deonici neće biti presvučen do maja 2019. 

– Izrada projekta rehabilitacije ove deonice auto-puta je u toku, a projektanti su konzorcijum “Spea Engineering S.p.A & “Safege & Safege” – navode u “Putevima”. – Očekujemo da sve aktivnosti na izradi projekta budu okončane u septembru. Kada projekat bude gotov, biće objavljena javna nabavka za radove, što bi trebalo da se dogodi u oktobru. Radovi na deonici će početi u februaru 2018, a planirano je da traju 15 meseci.

Planirana je obnova asfaltnih slojeva, kompletna rehabilitacija signalizacije, sistema za odvodnjavane i objekata uz put, a ranije je najavljeno da će rehabilitacija puta koštati oko osam miliona evra.

Projekat pojačanog održavanja državnog puta od Batrovaca do Kuzmina u dužini od 21,8 kilometara je deo Projekta podrške Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj Vladi Srbije u implementaciji Nacionalnog programa rehabilitacije državne putne mreže. 

Decenija bez popravki

Sam početak Koridora 10 u našoj zemlji je već godinama u lošem stanju, a poslednja rekonstrukcija ove saobraćajnice obavljena je još 2004. godine. U međuvremenu se broj vozila, a naročito teretnjaka, uvećao za oko 70 odsto, a kamioni su ostavili trag na asfaltu koji je na pojedinim mestima potpuno propao.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)