Datum:

06.08.2016. 23:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

U okviru edukativno-preventivne kampanje “Kad pijem, ne vozim”, Apatinska pivara donirala je Saobraćajnoj policiji MUP-a Republike Srbije 26 alkometara.

Devetu godinu zaredom, u susret velikim letnjim manifestacijama, Dragačevskom saboru trubača u Guči i Belgrade Beer Festu, Apatinska pivara donacijom alometara radi na podizanju svesti vozača i ostalih učesnika u saobraćaju o važnosti odgovorne konzumacije alkohola i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

“Rezultati istraživanja, na svetskom, ali i na nivou Republike Srbije, pokazuju da je vožnja u alkoholisanom stanju jedan od najvažnijih problema bezbednosti saobraćaja”, rekao je zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije, Vladan Nikolić.

“Za efikasno i pravovremeno otkrivanje prekršaja neophodna je dobra opremljenost saobraćajne policije. Podsetio bih vas da je od 1. oktobra 2015. pokrenuta procedura koja podrazumeva da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, uključuje i obavezno alkotestiranje”, dodao je Nikolić.

Kampanja “Kad pijem, ne vozim” ima za cilj da podigne svest o štetnosti upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ali i da poboljša opremljenost saobraćajne policije.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)