Datum:

27.09.2018. 21:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Otkako je “Fijat” prigrlio posrnuli američki “Krajsler” legendarni brend iz porodice detroitskog giganta “Džip” doživljava neverovatan procvat i uspon na svim svetskim tržištima.

Tako je, u ovoj godini, u periodu januar – jun prodaja vozila ovog brenda porasla u svetu za neverovatnih 21 odsto. Rast na tržištu EMEA (Evropa, Afrika, Bliski istok) je dostigao čak 63 odsto u istom periodu!

Najnoviji adut “čiroki”, pete generacije (prvi je sa proizvodnih traka sišao pre 44 godine), po svemu sudeći, samo će “pogurati” uspeh “Džipa” jer je italijansko-američka kompanija u njega utkala bogato nasledje,najsavremeniju tehnologiju i žestokom terencu dodala ,čarobnim italijanskim dizajnerskim štapićem, sklad,eleganciju, šarm.

Za glamuroznu promociju izabrana je Sicilija. Tereni koji oduzimaju dah,vijugavi putevi, atraktivni krajolici su brojnim novinarskim ekipama iz celog sveta (čast da se nadje na ovom nesvakidašnjem predstavljanju imala je i redakcija “Novosti”) omogućili da se upoznaju sa jednim od najprestižnijih SUV vozila iz ove kategorije.

Prvi utisak svih je više nego povoljan.Ovaj “Džip” je savršena mašina za uđivanje.Bez obtira da li jezdite auto-putem, vijugavim lokalnim putem ili se “odmetnete” van drumova, “čiroki” pokazuje vrline na svakom metru.Unutrašnjost skrojena tako da pruža maksimalnu komfor, moćni motor, sjajni devetostepeni automatski menjač pružiće mnogo zadovoljstva ne samo vozaču već i svim putnicima.

U ovaj automobil , rekosmo, utkano je gotovo sve što se “nudi” na svetskom auzomobilskom tržištu.Od glasovnih komandi, sistema radara i kamera, grajača sedišta,masažera,čitanja saobražajnih znakova,”prepoznavanja pešaka”, neizostavne “konekcije”… Tač skrin ekran ima 8,4 inča i nebrojeno mnogo funkcija. Začudjujuće deluje, ali je podatak sasvim tačan :u “čiroki” je udenuto čak 75 vozačkih asistencija od čega je višeod 90 odsto u standardnom paketu opreme!A koliko je “čiroki” (naravno tu je i 4×4 pogon) zbilja moćan potvrdjuje podatak da pojedine verzije imaju takozvani “prilazni ugao” od 29,9 stepeni!

Pod haubom će na tržištu EMEA biti moćni 2,2 litarski dizelaš “multidžet 2. generecija” sa 150 ili 195 KS.S ledeće godine stiže i 2.0 litarski benzinac sa 270 Ks koji će, baš kao i dizelaš biti uparen sa sasvim novim automatskim menjačem sa devet brzina.

Za Rusiju je namenjen još moćniji 3,2 litarski “pentastar” sa 272 KS.

Početak prodaje na našem tržištu je zakazan za narednu godinu.Preciznije rečeno model “Ciroki Limited 2.2. Diesel 150 KS” biće dostupanza poručivanje od 2019.Verzija sa 195 KS -kažu u FCA Srbija : početak poručivanja u poslednjem kvartalu 2018, baš kao i verzija “overland 2.2 Diesel 195 KS” – početak poručivanja u poslednjem kvartalu 2018.

ivoi opreme koji će biti u ponudi su Sport, Longitude, Limited i Overland ,dok će cena vozila biti saopštena početkom oktobra.

Za “orijentaciju” neka posluži cena u Nemačkoj – 41,500 evra.

DIMENZIJE I TEHNIČKI PODACI

 • DUŽINA: 4.623 mm
 • ŠIRINA: 1.859 mm
 • VISINA: 1.669 mm
 • PRTLjAŽNIK: 570 lit.
 • MOTOR: 2,2 multijet II dizel
 • ZAPREMINA: 2.174 ccm
 • SNAGA: 195 KS
 • OBRTNI MOMENT: 450 nm
 • 0-100 km/č: 9,1 sek,
 • MAKSIMALNA BRZINA: 205 km/č
 • REZERVOAR: 60 lit,
 • POTROŠNjA: 6,1 lit.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)