Datum:

15.12.2013. 11:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7161 pregleda

Da li će novi model biti sklapan u „Fijatovoj“ fabrici automobila u Kragujevcu, i koji, zavisiće od dogovora Vlade Srbije sa italijanskim gigantom, koji planira da uloži oko devet milijardi evra u 20 novih modela do 2016. godine.

Generalni direktor „Fijata“ Serđo Markione će predstaviti petogodišnji plan produkcije za sve kompanije u okviru „Fijat grupe“ narednog aprila.
Očekuje se da će se „Fijat“ fokusirati na evropsko tržište, a da će pored revitalizacije brendova „maserati“ i „alfa romeo“ glavni pravac razvoja biti zasnovan na modelima „500“ i „panda“.

Najveći deo investicionog kolača, namenjen je fabrikama u Italiji sa namerom da se ispoštuje obećanje da se neće zatvarati fabrike i sa željom da se uposli što više radnika.

Svoju šansu vide i Poljska, koja već računa da će proizvoditi naslednika „fijata punto“ ali i Srbija koja, kako je „Novostima“ potvrđeno, narednih dana šalje „pismo o namerama“ sa željom da privuče deo „Fijatovih“ investicija i da osigura proizvodnju novog modela koji bi značio dupliranje broja radnika ali i povećanje izvoza, koji je, zahvaljujući dobroj prođi „500L“ na tržištima Evrope i SAD, dostigao 1,5 milijardi evra.

Radulović: Hoćemo novi model

Država je zainteresovana za svaku novu investiciju, pa i za proizvodnju novog „Fijatovog“ automobila, rekao je ministar privrede Saša Radulović, i dodao:

– Da li će se od naredne godine proizvoditi neki novi model u Kragujevcu najviše zavisi od rukovodstva ove fabrike.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)