Datum:

12.02.2014. 16:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3921 pregleda

Novi “igrač” u sve oštrijoj tržišnoj utakmici “gradske lige” – “ford B-maks”, predstavlja pravo osveženje. Moderan, među tehnološki najnaprednijim malim automobilima u Evropi, novi “B-maks” je u osvajanje srca kupaca krenuo sa, tvrde u “Fordu”, dobitnom kombinacijom lakog pristupa, jedinstvenog dizajna i vodeće ekonomičnosti u klasi. Jasno je da je “B-maks” zabrinuo i konkurenciju podižući standarde u klasi gradskih automobila.

Naime, “ford B-maks” menja tradicionalna razmišljanja o malom automobilu. On predstavlja pionirski koncept kakav do sada nije pokušao da primeni bilo koji drugi proizvođač automobila. Pri tome, veliki adut je i cena. Jer na našem tržištu (uvoznik “Grand motors”) ovog “mališana” možete pazariti već za 10.990 evra.

“B-maks” je posebno prilagođen saobraćaju u zakrčenim gradskim ulicama i ima, kako tvrde u “Fordu”, najbolji pristup unutrašnjosti u svojoj klasi zahvaljujući jednostavnom “Fordovom” sistemu “izi dor akses”, sa specijalnim šarkama za prednja vrata i kliznim zadnjim vratima čiji su nosači integrisani u centralne stubove karoserije.

Ovog “mališana” pokreću “Fordovi” benzinski i dizel motori najnovije generacije, a u “Fordu” su posebno ponosni na jednolitarski “eko bust” benzinski motor koji raspolaže sa 120 KS i ima za 15 odsto manju potrošnju goriva od svog najbližeg konkurenta.

Prema fabričkim navodima, prosečna potrošnja ovog agregata pod haubom “B-maksa” iznosi svega 4,9 litara. Još ekonomičniji su “dizelaši” 1.5 TDCI i 1.6 TDCI sa 75, odnosno 95 KS, koji troše 4-4,1 litar dizela na 100 km.

Novi “B-maks” krcat je elektronskim sistemima najnovije generacije. Između ostalog, opremljen je “Fordovim”, glasom aktivirajućim, sistemom povezivanja SYNC, koji, pored ostalih funkcija, ima i funkciju pozivanja u vanrednim situacijama koja omogućava putnicima da pozovu pomoć u slučaju nesreće.

FORD-B-MAKS-2

Tu je i napredni sistem “aktiv siti stop” koji pomaže vozačima da pri malim brzinama kretanja izbegnu sudare sa stacionarnim vozilima ili vozilima ispred njih koja se kreću sporije.

“B-maks” je opremljen sa sedam vazdušnih jastuka i prednjim delom koji je brižljivo projektovan za optimizovanu zaštitu pešaka.

Premda je ovaj automobil samo za 11 cm duži (4.077 mm) od “fijeste” s petora vrata i puna 32 cm kraći od nove generacije modela “C-maks”, on je pozicioniran tako da zadovolji sve veću potražnju za automobilima kompaktnijih dimenzija i nudi odličan unutrašnji prostor koji je u stanju da primi predmete dužine i do 2,35 m.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)