Datum:

22.01.2016. 10:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4947 pregleda

Benzinski i dizel motori garantuju vrhunske performanse, enterijer krase koža i aluminijum. Opcioni inteligentni sistem pogona na sva četiri točka BMW XDrive isporučuje snagu upravo na točak kojem je to potrebno

Filozofija nemačkog proizvođača automobila BMW je jasna – uvek za korak biti bolji i ispred konkurencije. Sportski dizajn, moćni motori, neprevaziđene vozne karakteristike i vrhunski enterijer odlike su i novog modela – “BMW H1”.

Ipak, kako kažu u bavarskoj fabrici, “BMW X1” otvara novo poglavlje umesto da sledi utvrđenu rutinu. Ali, čak i na prvi pogled su prepoznatljive karakteristike “X” modela: kratki prepusti i veliki razmak između točkova. Sa visokokvalitetnim materijalima i “intuitivnim operativnim konceptom”, “BMW X1” putnicima pruža udobnost uz povišenu poziciju sedenja. Unutrašnjost je ne samo izuzetno komforna, već i veoma promenljiva. Drugi podesiv red sedišta, sa naslonom na električno sklapanje, prilagođava se za nekoliko sekundi. U isto vreme, efikasni i dinamični benzinski i dizel motori sa BMW Efficient Dinamics tehnologijama garantuju zaista vrhunske performanse.

“BMW X1” se odlikuje izuzetnim voznim karakteristikama. To je omogućeno skoro optimalnom raspodelom težine u odnosu 57:43 (napred/nazad), na dve osovine. Opcioni inteligentni sistem pogona na sva četiri točka BMW XDrive isporučuje snagu upravo na točak kojem je to potrebno – bez obzira na površinu puta. Suspenzija koja je dizajnirana za maksimalnu dinamiku daje precizne povratne informacije u svakom trenutku. Istovremeno, “BMW X1” smanjuje potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova zahvaljujući sveobuhvatnim BMW Efficient Dinamics merama.

“BMW X1” ima veoma logičan raspored instrumenata u kokpitu koji je orijentisan ka vozaču. Izuzetno fini materijali i vrhunska završna obrada impresioniraju na prvi pogled. Ambijentalno osvetljenje je savršeno prilagođeno enterijeru, kao i izbor materijala – koža, drvo i aluminijum.

Naravno, kao i svi drugi modeli bavarskog giganta, i ovaj je krcat najnovijim tehnološkim rešenjima koja pomažu vozaču – od putnog računara, tač-skrin ekrana, navigacionog sistema, pa do adaptivnih svetala, parking asistencije, zadnje kamere…

auto-bmw-MALA

Inovativni BMW TwinPower turbo motori za “BMW X1” kombinuju performanse i efikasnost. Snaga benzinskih agregata ide od 192 do 231 KS, a dizelaša od 150 do 231 KS.

Prema fabričkim podacima, potrošnja se kreće od 4,1 do 6,6 litara goriva, sa emisijom štetnih gasova od 109 do 152 grama CO2 po kilometru.

Na našem tržištu, prema cenovniku “Delta motorsa”, zvaničnog uvoznika i distributera BMW-a za Srbiju, cena ovog lepotana kreće od 27.990 evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)