Datum:

18.01.2011. 10:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7013 pregleda

Uvođenje posebnih registarskih tablica za taksi vozila na teritoriji Beograda, koje važi od 1. januara, najefikasniji je način za eliminaciju nelegalnog taksi prevoza u gradu, rekao je danas predstavnik Sindikata taksi vozača i autoprevoznika „Nezavisnost” Branko Vitorović.

Prema njegovim rečima, posebno označavanje taksi vozila, koje će se ogledati u slovima „TX” nakon trocifrenog registarskog broja, omogući će i razlikovanje legalnih taksista od „divljaka”, što je veoma važno za građane, inspekciju koja obavlja kontrolu i saobraćajnu policiju.

„Pogledom na krovnu oznaku, a zatim na registarsku tablicu, svi će moći da utvrde da li je reč o taksisti koji vožnju obavlja na legalan način ili ne”, rekao je Vitorović Tanjugu, ističući da to ima posebnu važnost za građane, koji cu često bili izloženi neprijatnostima sa nelegalim taksistima.

Vitorović je naveo da su dosadašnje krovne oznake, koje su korišćene kao dokaz o legalnom poslu, bile masovno zloupotebljavane, ali da niko nije sankcionisan za to.

„Kada je reč o novim tablicama, može se pokušati i njihova falsifikacija, ali to više neće biti prekršaj već krivično delo, pa će u skladu sa tim biti i veće i oštrije kazne”, objasnio je Vitorović.

On je dodao da se, nakon uvođenja novih tablica, za legalne taksiste očekuje povećanje prometa od tri do pet odsto, budući da više neće biti „divljaka” koji će im uzimati deo posla.

„Među taksistima ima i onih koji tu novinu prihvataju sa dozom zadrške, prvenstveno zbog straha da kasnije neće moći da prodaju označene automobile, ali svakako ne bi trebalo da zanemare povećanje procenta zarade, koji će taj problem marginalizovati”, naveo je Vitorović.

Veoma je bitno da u celoj toj priči ne postoje izuzeci, već da se ona dosledno sprovede, zaključio je Vitorović, dodajući da su svi taksisti koji su registrovali svoja vozila od 1. januara dobili nove tablice, a cena registracije ostala je ista.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)