Datum:

25.12.2010. 19:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 7665 pregleda

Iako izdavanje novih tablica počinje za manje od 10 dana, još se ne zna kolika će biti njihova cena. Ranije je najavljeno da će ukupan trošak biti oko 40 evra.

Punih 24 sata bez prestanka u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca mašine proizvode nove tablice za automobile.

Nove tablice biće dimenzija 51 centimetar sa 11 centimetara. Ukoliko neko od vozača želi da na njegovoj registarskoj oznaci bude i njegovo ime, tu uslugu će morati da plati od 50 do 150 hiljada dinara.

Ivan Drecun, pomoćnik generalnog direktora ZIN, kaže da je do sada proizvedeno negde oko 800 hiljada tablica. “Radimo punim kapacitetom i praktično je već počela isporuka ka MUP-u u raznim delovima Srbije”, dodaje on.

Građani će prilikom podnošenja zahteva za registraciju vozila dobijati novu saobraćajnu dozvolu i registracionu nalepnicu, na kojoj će biti ispisano do kada je vozilo registrovano. Vozači će nove vozačke dozvole menjati po isteku starih.

Načelnica Uprave za upravne poslove policije Zorica Lončar Kasalica rekla je da još nije poznato koliko će koštati nove tablice i saobraćajne i vozačke dozvole.

“U toku je formiranje cene prema tehničkoj specifikaciji tako da još uvek ne znamo taj konačan iznos, ali biće malo nešto više nego što je to do sada koštalo”, objašnjava ona.

Nove tablice važiće sedam godina, posle tog perioda vozači će biti u obavezi da izvade nove. Novina je da će taksisti imati posebnu oznaku na registraciji i da će traktori morati jednom godišnje da se registruju.

Ministar policije Ivica Dačić naglašava da će nove tablice svaka kamera u gradu moći da očita. “Mi smo instalirali sistem prepoznavanja registarskih tablica koji će biti naročito korišćen za evidentiranje vožnje u žutoj traci kada govorimo o Beogradu i to bi najverovatnije trebalo da počne da se primenjuje od Nove godine”, kaže Dačić.

Izvor: B92

1 komentar
  1. Miko

    biće malo nešto više nego što je to do sada koštalo …..

    ma neka, obradujte napaceni narod, pa recite vise ….

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)