Datum:

17.01.2012. 10:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5159 pregleda

Zbog greške u kodiranju saobraćajnih dozvola čak deset odsto vozača u Srbiji biće primorano da izvadi nove, zbog čega će im iz džepova biti izbijeno najmanje 1.200 dinara, piše “Alo!”.

“Alo!“ saznaje da je tokom prošle godine došlo je do grešaka prilikom izrade novih saobraćajnih dozvola, a među najčešćim su pogrešno upisani “lični podaci” vozila, poput vrste goriva koje koristi, tipa vozila, broja šasije…

Redakciji lista juče se javio čitalac M. V., koji zbog pogrešno upisanih podataka u SUP-u mora da uzme novi dokument, ali i da snosi troškove njegove izrade.

“Prošle godine sam uzeo novu saobraćajnu dozvolu, a sada mi traže pare za drugu. U SUP-u su mi rekli da je u pitanju ‘greška u kodu’ i da moraju da mi naprave novu, za koju ću morati da platim 1.200 dinara, kao i za prethodnu. Rekli su mi da je tako navodno sa velikim brojem saobraćajnih dozvola koje su izdavane u prvih 15 dana od kada su uvedene. Na kraju ispada da sam ja kriv zbog njihove greške, koju još moram i da plaćam”, požalio se čitalac lista “Alo!”.

Ipak, u Udruženju pružaoca usluga za prenos i registraciju vozila “Leges“ iz Beograda kažu da su se greške potkrale u čak oko deset odsto saobraćajnih dozvola u Srbiji, a ako vozač nije odmah prilikom izdavanja primetio da nešto nije u redu, sam snosi troškove izradu nove dozvole.

“Greške su u samim podacima upisanim u saobraćajnu dozvolu, odnosno u čipu. Procenjujemo da je tako u barem deset odsto slučajeva. Zato vozači treba da paze i da provere podatke prilikom preuzimanja saobraćajne dozvole i, ako uoče nepravilnosti, odmah da ih reklamiraju, pa će MUP da snosi troškove izrade novih. Ali, ako ste preuzeli dozvolu i otišli bez provere, prilikom naredne registracije vozila imaćete problem, pa ćete morati da snosite ponovo te troškove, koji iznose 1.200 dinara, a tu je i maltretiranje po šalterima”, kažu u “Legesu”.

“Alo!” piše da iz MUP-a nisu dobili odgovore koliko je tačno ovakvih slučajeva, kao i ko će snositi troškove izrade novih dokumenata.

Izvor: Mondo

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)