Datum:

05.12.2011. 16:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5690 pregleda

U Beogradu će u ponedeljak 5. decembra, u okviru obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, biti predstavljene nove parking kartice za osobe sa invaliditetom koje će od 2012. godine važiti na teritoriji cele Srbije.

Kako bi obezbedili što bolju mobilnost osoba sa invaliditetom, Ministarstvo rada i socijalne politike, JKP Parking servis, Udruženje parkirališta Srbije i Forum mladih za osobe sa invaliditetom pokrenuli su inicijativu za izdavanje novih standardizovanih i zaštićenih kartica.

Počev od 2012. godine nove parking kartice za osobe sa invaliditetom biće univerzalne i važiće na teritoriji cele Srbije.

Na parking karticama uvedene su određene bezbednosne funkcije za sprečavanje falsifikovanja, a kartice će biti postavljene na desnoj strani prednjeg vetrobranskog stakla vozila, na vidljivom mestu.

Osobe sa invaliditetom imaće mogućnost da koriste rezervisana mesta za parking koja su najbliža njihovoj destinaciji.

Kako bi sprečili nepropisno zauzimanje parking mesta koja su rezervisana za osobe sa invaliditetom, JKP “Parking servis” će nastaviti po prioritetu da uklanja vozila koja zauzimaju takva mesta, navedeno je u saopštenju ovog preduzeća.

Cilj uvođenja jedinstvenih parking kartica je unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i ostvarivanje prava na jednake povlastice pri parkiranju na teritoriji Srbije.

Izvor: B92/Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)