Datum:

15.01.2017. 23:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Samsung je najavio da će do 2020. ponuditi proizvođačima električnih automobila sledeću, unapređenu generaciju litijum-jonskih pogonskih baterija.

Mala autonomija u vožnji jedna je od glavnih prepreka većoj zastupljenosti električnih vozila u drumskom saobraćaju. Samsung tvrdi da će ovaj problem biti znatno ublažen kada se na tržištu pojave njihove nove pogonske baterije za elektroautomobile. 

Kako kažu u toj kompaniji, zahvaljujući novoj tehnologiji, litijum-jonske baterije sledeće generacije obezbeđivaće autonomiju od 600 km. Osim toga, uz pomoć brzih punjača baterije će moći da se dopune za 20-ak minuta. 

Čak i 80% dopunjenosti baterije garantovaće da električni automobili mogu da pređu 500 km, a vreme potrebno za ovu dopunu iznosiće svega nekoliko minuta, odnosno, onoliko, koliko je vozaču na stanici potrebno da izađe iz vozila i uzme kafu za poneti. 

Nove baterije izrađivaće se u Samsungovoj novoj fabrici u Mađarskoj, u koju je uloženo 357 miliona dolara. Godišnji kapacitet ovog pogona biće 50.000 kompleta baterija za električna vozila, a kompanija će snabdevati modele kao što su BMW i3, Tesla Model 3 i Fordovi automobili na struju. 

Sledeća generacija Samsungovih pogonskih baterija za elektroautomobile pojaviće se na tržištu do kraja ove dekade.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)