Datum:

08.08.2012. 10:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3748 pregleda

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da prethodna vlada nije ni planirala u budžetu stavku od 60 miliona evra, koliko je bila obavezna da uloži u Fijat.

Dinkić je na konferenciji za novinare optužio prethodnu vladu da su njeni članovi, kako je rekao, često išli da se slikaju sa predstavnicima Fijata, a nisu razmišljali da moraju da ispune obaveze iz ugovora.

On je rekao da u narednom periodu očekuje da će u Srbiju doći još više velikih svetskih kompanija, koje će otvoriti nova radna mesta i da se u proces proizvodnje uključi što više malih i srednjih preduzeća sa domaćeg tržišta.

Da podsetimo, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović kaže da su kritike italijanske kompanije Fijat na odnos naše države prema FAS-u opravdane. I da čelnici te farbrike imaju pravo da se ljute na Srbiju.

Stevanović je izrazio nadu da će nova Vlada Srbije naći sredstva da se do kraja 2014. godine izgradi južna obilaznica oko Kragujevca, a narednih godinu i po dana završi i auto-put do Lapova koji će taj grad povezati sa Koridorom 10.

Izvor: Tanjug/B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)