Datum:

11.01.2015. 23:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2389 pregleda

Izraelska firma “Steredot” tvrdi da će za godinu dana na tržište izbaciti novi sistem koji će u potpunosti moći da napuni bateriju električnog automobila za samo tri minuta.

Jedan od najvećih problema električnih automobila današnjice je dugo vreme punjenja baterija pa veliki broj firmi radi isključivo na rešavanju ovog problema novim tehnologijama.

Izraelska firma “Storedot” je hrabro izjavila da će za samo godinu dana imati sistem koji će puniti baterije električnih automobila za 3 minuta, a deo svoje nove tehnologije su predstavili na aktuelnom “Consumer Electronic” događaju u Las Vegasu.

Izvršni direktor ove kompanije Doron Miersdorf je ovom prilikom izjavio da će njegova firma “za godinu dana prikazati model električnog automobila koji će se puniti za tri minuta.”

Miersdorf je dodao da će njihove baterije biti grupisane u velike “pakete”, slično onome što već radi Tesla motors, a koristiće “organsku” hemiju koja omogućava brže kretanje jona između katode i anode.

Međutim, ove baterije imaju manju gustinu energije u odnosu na litijum jonske ćelije koje se koriste u većini električnih automobila pa im treba više prostora za jednaku količinu energije.

Iako ambiciozne, ove najave treba uzeti sa rezervom jer veliki broj sličnih istraživanja ne napravi ključni skok iz ekspreimentalne u fazu proizvodnje.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)