Datum:

05.10.2011. 16:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5947 pregleda

Potreba za novom stazom u Nemačkoj postajala je vremenom sve realnija i veća, tako da je otpočela izgradnja Bilster Berg vozačkog svratišta, tj. nove staze koja bi trebala predstavljati alternativu čuvenom Nirburgringu.

Staza se gradi na lokaciji nekadašnjeg britanskog NATO skladišta municije u Tetobuger Šume u blizini Bad Driburga, u istočnom delu Severne Rajne-Vestfalije.

Bilster Berg vredan 34 miliona evra zamisao je Markusa Graf von Ojnhauzen-Zierstrofa i nije finansiran iz javnih sredstava. Uticaće na razvoj lokalnog turizma i značajno će doprineti razmeni tehnologije i znanja unutar regiona.

U saradnji sa Porscheom i reli vozačem Valterom Rolom, Herman Tilke dizajnirao je 4.2 kilometra dugu stazu i prilagodio je prirodnoj topografiji terena. Staza, sa svojim različitim trkačkim trakama i promenama u nadmorskoj visini i do 70 metara obezbeđuje vozačima kontinuiran izazov. U blizini se nalazi o off-road područje.

Traka se može podeliti na 1.8 km dugu Zapadnu petlju i 2.4 km dugu Istočnu petlju, koja je najbrži deo staze. Zapadna petlja je zahtevnija, sa maksimalnim donjim nagibom od 26% i gornjim od 20%.

Staza je specijalno namenjena automobilskim kompanijama, trkačkim timovima, servisima za podučavanje vožnje i događajima koje priređuju proizvođači. Dostupno je iznajmljivanje garaža u trajanju od godinu dana, kao i usluge održavanja koje pružaju iskusni automobilski partneri za moderna i istorijska vozila.

Otvaranje Bilster staze zakazano je za jul 2012. godine i već sada predstavlja uspešnu investiciju, zato što su svi raspoloživi datumi za 2012. unapred rezervisani.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)