Datum:

24.08.2012. 10:55

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7792 pregleda

Na pomilu je nastavak saradnje grupacije Renault-Nissan sa Daimlerom. Ovog puta, dve auto-kompanije udružiće snage u proizvodnji novih Mercedesovih modela iz segmenta kompaktnih vozila.

Kako prenosi nemački Financial Times, Daimler razmatra mogućnost da u saradnji sa Renault-Nissan alijansom proširi gamu svojih kompaktnih modela, a prvo vozilo koje bi se zajednički proizvodilo bio bi novi Mercedesov SUV. Prema ovim navodima, proizvodnja bi startovala 2016. godine u Istočnoj Evropi.

Mercedesov kompaktni SUV proizvodio bi se zajedno sa nekim modelima Nissanovog premijum brenda Infiniti.

Kada je reč o fabrici u Istočnoj Evropi, poznato je da Mercedes izrađuje novu B klasu u svom pogonu u Kečkemetu, u Mađarskoj, a u narednim godinama planira da započne i proizvodnju kompaktne kupe limuzine, modela CLA, baziranog na konceptu CSC.

Mercedes namerava da se u predstojećem periodu više orijentiše na populaciju mlađih kupaca i da učini svoje automobile atraktivnijim tom delu stanovništva, kako bi povećao svoju prodaju. Sa tim ciljem, nemački proizvođač planira da na tržište lansira tri nova kompaktna modela, već pomenuti SUV, model CLA i jedan automobil u “shooting brake” varijanti.

Očekuje se da da bi Mercedes u 2015. mogao da dostigne godišnju proizvodnju od 500.000 automobila iz kompaktnog segmenta, što bi predstavljalo trećinu od ukupnog broja vozila koje će nemačka kompanija proizvesti te godine. U 2011. Mercedes je prodao 178.000 kompaktnih vozila.

Vest o novoj saradnji Renaulta i Mercedesa još uvek nije zvanično potvrđena iz te dve kompanije. Da podsetimo, ova dva proizvođača automobila započela su saradnju na razvoju malih automobila i motora 2010. godine. Kao rezultat zajedničkih napora, u proleće 2012. predstavljen je novi Mercedesov mali komercijalno-putnički automobil, model Citan.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)