Datum:

04.04.2014. 10:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3736 pregleda

Američki konzorcijum za unapređenje baterija (USABC) obezbedio je 5,48 miliona dolara vredan ugovor kompaniji “Džonson kontrols” za nastavak poslova na razvoju tehnologije litijum-jonskih baterija za hibridna vozila sa utičnicom i direktnim napajanjem strujom.

Ugovor koji finansira američko ministarstvo za energiju trebalo bi da pomogne u kompletiranju radova započetih na osnovu ranijeg ugovora i podrazumeva pedesetoprocentno deljenje troškova s kompanijom “Džonson kontrols”, jednim od najvećih svetskih liferanata delova za automobile.

Konzorcijum USABC je odeljenje Saveta SAD za istraživanja u automobilskoj industriji, a njegovi članovi su najveći američki proizvođači kola iz Detroita, grupa “Krajsler”, “Ford” i “Dženeral motros” (GM), podsećaju agencije.

Cilj 24-mesečnog programa je da se unapredi kapacitet litijum-jonskih baterija i da se smanje troškovi izrade, obim i masa. Radovi će biti obavljeni u tehnološkom centru “Džonson kontrolsa” za izradu baterija u Milvokiju ili u fabrici za izradu litijum-jonskih baterija u Holendu.

– Ti programi izuzetno su važni za unapređivanje tehnologije neophodne da bi se ispunili kratkoročni i dugoročni ciljevi na putu elektrifikacije vozila i uvođenja alternativnih goriva u proces hibridizacije kola – rekao je Stiv Zimer, izvršni direktor USCAR-a.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)