Datum:

05.11.2012. 22:47

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3647 pregleda

Najavljena “S klasa” nekoliko puta viđena je na probnim vožnjama po Dubaiji, Skandinaviji i Nemačkoj. Za ovaj automobil govori se da će biti tehnološki najnapredniji do sada, a fotografija do koje je došao portal autoexpress.co.uk pokazuje da će i dizajn biti itekako jak adut “Mercedesovog” modela, koji bi svoj debi trebalo da ima na Salonu automobila u Šangaju u aprilu iduće godine.

Novu “S klasu” odlikovaće veći lukovi iznad točkova i farovi, kao uostalom i celokupna karoserija. Inače, stil koji će biti primenjen ovde prikazan je na Salonu u Parizu. Za njega se kaže da je dosta prihvatljiviji kupcima u Kini i vozačima tradicionalno naklonjenim “S klasi” u Evropi i Severnoj Americi.

Farovi sa velikim brojem LED svetala prilagođavaće se vožnji u krivinama, dok će jačina snopa svetlosti automatski biti podešavana u zavisnosti od uslova vožnje.

Nova “S klasa” biće opremljena i tzv. “6D vižn” sistemom koji detektuje pešake. Na zadnjem delu automobila dominiraće takođe LED lampe sa uvećanim stop svetlom, a zanimljivo je da će u automobil biti ugrađen i sistem za otvaranje vozila jednostavnim približavanjem stopala zadnjem braniku, kao kod novog “Rols Rojs Gousta”.

Enterijer će takođe biti jedan od najluksuznijih u klasi, a činiće ga jedinstveni komandni ekran osetljiv na dodir i savremeni audio sistem. Posebno je zanimljivo to što će automobil biti, u stvari, jedna velika Wi-Fi tačka, tako da će korišćenje interneta putnicima biti stalno dostupno.

U vožnji za novu “S klasu” ne bi trebalo da bude nikakvih problema, zahvaljujući savremenoj kontroli kretanja, koja skenira put ispred svakog točka zasebno i na osnovu toga automatski podešava amortizere. I to nije sve, jer će nova generacija “S klase” moći potpuno samostalno da se parkira, kao i da se kreće bez vozačevih ruku na upravljaču pri brzinama do 40 km/h.

Što se pogonskog dela tiče, “Mercedesovi” inženjeri su se potrudili da kupcima na izbor stave agregate sa brojem cilindara od 4 do 12, kao i hibridnu verziju.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)