Datum:

10.12.2012. 10:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5195 pregleda

U izboru francuskog automobilskog časopisa „Echappement“ koji od 1982. godine u Francuskoj organizuje takmičenje za najbolji sportski automobil u tekućoj godini Subaru BRZ i Tojota GT86 proglašeni su za pobednike.

Žiri sastavljen od članova redakcije, sa jednim glasom rezervisanim za čitaoce magazina, testirao je izabrane sportske automobile na otvorenim saobraćajnicama dok je za test-vožnje na trkačkoj stazi bio zadužen četvorostruki pobednik na relijima voženim za Svetski reli šampionat WRC, Fransoa Delakur.

Ovo je drugi put da Subaru dobija prestižnu nagradu. Prvi put ovaj poznati japanski brend pobedio je sa svojim čuvenim sportskim modelom „impreza GT turbo“ 1995. godine, koji je proneo slavu Subarua na sportskim takmičenjima širom sveta i čija slava još uvek doprinosi ugledu ovog proizvođača. Nema sumnje da Subaru BRZ otvara novo poglavlje u subaruovoj istoriji.

Samo nekoliko dana kasnije slična vest stigla je i iz Japana. Sportski kupe Subaru BRZ, zajedno sa „sestrom“ – Tojotom GT86, dobio je „Specijalnu nagradu“ koju dodeljuje žiri izbora za „Auto godine u Japanu“ za 2012-2013. godinu. Ovaj žiri čine stručnjaci i specijalizovani novinari iz oblasti automobilizma, a „Specijalna nagrada“ dodeljuje se uz glavnu i to automobilu koji se pojavio na tržištu u periodu između 1.novembra 2011. i 31.oktobra 2012. godine, a ostavio je izvanredan i upečatljiv utisak. 

Filosofija kojom su se vodili konstruktori BRZ-a bila je „vrhunski užitak u vožnji“, a da bi je ostvarili, inženjeri su zamislili automobil od lakih materijala opremljen pogonom na zadnjoj osovini, opremljen subaruovim bokser motorom postavljenim poprečno napred sa izuzetno niskim težištem. Kombinacija sa tojotinom „4-DS“ tehnologijom ubrizgavanja goriva dopriela je izvanrednom iskustvu tokom upravljanja ovim sjajnim sportskim automobilom.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)