Datum:

13.01.2019. 21:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Dvadeset godina pošto je predstavio prvu generaciju,”Opel” tržištu nudi Nastavak uspešne priče novim modelom četvrte generacije”zafire”.

Kako ističu u kompaniji iz Riselshajma nova “zafira lajf” je zabavna za vožnju ali i udoban MPV koju će se praviti u tri dužine, skrojene za potrebe kupca:

“Mala” (S) dužina 4,60 metara,”Srednja”(M) sa 4,95 metara i “Velika” (L) sa 5,30 metara a zanimljivo je da će svaka od njih imati konfiguraciju do devet sedišta.

“S” verzija “zafire lajf” je oko deset centimetara kraća od sadašnjeg modela, dok je “L” verzija oko 65 centimetara duža i na taj način skoro velika kao “vivaro kombi”.

“Zafira lajf” tako pokriva tri segmenta automobila i predstavlja novi model koji postavlja standarde među MPV modelima sa većim brojem sedišta.

“Zafira lajf” je napravljena da ispuni sve zahteve kupaca – od svestranog enterijera, visoke udobnosti i sofisticiranih sistema asistencije vozaču, do najsavremenijeg “infotainment-a”, “head-up” displeja i adaptivnog tempomata koji radi uz pomoć kamere i radara.

Koncept za bezbednost je dobio maksimalnih pet zvezdica od Euro NCAP-a. Napredna tehnologija je uparena sa tipičnim Opelovim dizajnom, uravnoteženim proporcijama i kratkim prepustima. Vozač i putnici uživaju u panoramskom krovu iz dva dela i prozorom koji se otvara na vratima prtljažnika. “Opel zafira lajf” će imati svoju svetsku premijeru na Salonu automobila u Briselu 18. januara 2019. (sajam za posetioce otvoren od 19. do 27. januara). Knjiga narudžbina će biti otvorena u februaru.

Verzija sa 4×4 pogonom će takođe moći da se naruči od samog početka prodaje. Sistem pogona na sve točkove je delo “off-road” specijalista iz Dangela. “Opel” će ponuditi u potpunosti električnu verziju tokom početka 2021. godine, kao još jedan značajan korak na putu elektrifikacije brenda.

Sa novim modelom “zafira lajm”,nemački “Opel” nastavlja da ispunjava svoj “PACE!” strateški plan – do kraja 2020. će predstaviti ukupno osam novih ili obnovljenih modela, uključujući i novu generaciju svog bestselera “korsa”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)