Datum:

22.05.2020. 9:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Opel privodi kraju testove nove Mokke kako bi stigla u prodajne salone početkom 2021.

Opelovi inženjeri trenutno testiraju novu Mokku u centru za ispitivanje vozila Rodgau-Dudenhofen u Nemačkoj.

U međuvremenu, stručnjaci nemačkog proizvođača za konstrukciju, pogonski sklop, elektroniku i osvetljenje još od februara koriste arktičke zimske uslove za finalna podešavanja “šasije” i sistema pomoći vozaču na zaleđenim jezerima i uskim seoskim putevima u švedskoj Laponiji.

Druga generacija Opel Mokke imaće potpuno novi dizajn koji je zasnovan na CMP mehaničkoj platformi (Common Modular Platform).

Iz nemačkog proizvođača objašnjavaju da ovaj modularni komplet nudi maksimalnu fleksibilnost u razvoju vozila. CMP takođe omogućava vožnju na čisto električni pogon, kao i vožnju pomoću motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Nova Mokka ima i do 120 kilograma manju masu od prethodnog modela, sa gotovo istim međuosovinskim rastojanjem i dimenzijama guma.

U električnu verziju baterije se ugrađuju nisko u pod vozila, što snižava težište i istovremeno povećava torzijsku čvrstinu za dodatnih 30 procenata, kažu stručnjaci kompanije Opel.

Opel će drugu generaciju svog potkompaktnog SUV modela predstaviti do kraja ove godine, a nova Mokka u prodajne salone stiče 2021.

(Foto: Opel promo)

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)