Datum:

16.05.2015. 17:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3898 pregleda

Nova generacija “opel astre”, koja će debitovati u septembru u Frankfurtu će svojim kupcima ponuditi naprednu tehnologiju koja se trenutno može sresti samo na luksuznim modelima Audija i Mercedesa. Između ostalog, reč je o Matrix LED farovima koji vozaču omogućavaju konstantnu upotrebu dugih svetala bez zaslepljivanja nadolazećeg saobraćaja.

Opelova verzija ove tehnologije se zove “IntelliLux LED” i poput rivalskih verzija nudi superiornu vidljivost tokom noćne vožnje bez zaslepljivanja druih vozača.

Farovi se sastoje od 16 LED segmenata – osam sa svake strane vozila – koji konstantno prilagođavaju dužinu i širinu svetlosnog zraka zavisno od saobraćajne situacije. Njihovom radu pomaže prednje postavljena kamera koja registruje druge učesnike u saobraćaju.

U urbanoj sredini, farovi se automatski prebacuju na kratko svetlo, a čim automobil izađe na auto-put, dugačko svetlo se aktivira.

Opel je takođe istakao da novi Matrix LED farovi imaju duži radni vek u odnosu na konvencionalne halogene ili kesnon lampe i u teoriji nikada ne moraju biti zamenjeni.

Iako za sada nije u ponudi, predviđa se da će uskoro ovi farovi moći da se upare sa kamerom koja snima oči vozača pa će svetlosni zrak moći da prati pogled vozača.

613169_2016opelastrasmatrixledheadlights100510456h_ff

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)