Datum:

10.10.2017. 13:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon dugotrajnog razvojnog procesa, nova generacija Mercedes-Benzove A-klase skoro je spremna, a mogla bi debitovati već na proleće.

Prvi predstavnik ove familije imaće do osam varijanti, a u formi hečbeka bi mogao debitovati iduće godine na Salonu automobila u Ženevi.

U osnovi nove A-Klase nalazi se revidirana verzija Daimlerove MFA arhitekture, a njena veličina je nešto povećana. Veruje se da će spoljašnjost imati fluidniji dizajn spolja i radikalnije izmenjenu unutrašnjost, sa duplim ekranom umesto „lebdećeg” dipleja informativno-zabavnog sistema.

Drugi član A-Klase trebalo bi da bude limuzina koja se očekuje iduće godine i koja je predstavljena u formi Concept A Sedana. Njen glavni rival biće Audi A3 sa četvoro vrata.

Godinu dana kasnije debitovaće naredna generacija CLA, a za njom se očekuje Shooting Brake verzija, a potom naredna generacija GLA modela.

Sve verzije A-Klase će deliti iste platforme i motore, a hot hatch verzija će imati više od 400 konja, odnosno novi 2.0-litarski četvorocilinraski turbopunjeni motor.

Naredna generacija A-Klase bi, pored motora sa unutrašnjim sagorevanjem, trebalo da dobije PHEV verziju, pod EQ brendom, kome će se pridružiti EQ A hečbek sa nultom emisijom štetnih gasova.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)