Datum:

05.04.2012. 16:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 13837 pregleda

Čuveni ruski proizvođač kola “Avtovaz” kreirao je novi model “lada largus”, u okviru prvog velikog zajedničkog projekta sa francuskom alijansom “Reno-Nisan”.

Novo vozilo trebalo bi da popuni sadašnju prazninu u segmentu ekonomske klase višenamenskih vozila s povećanim kapacitetom transporta.

Nova “lada largus” prilagođena je ruskim uslovima i izrađivaće se u tri verzije, sa pet i sedam sedišta i kao miniven za transport tereta.

U ovoj godini, kako se predviđa, trebalo bi da bude proizvedeno oko trideset hiljada vozila. Cena novog automobila za sada nije objavljena, a u prodaji će se pojaviti na leto ove godine.

Potpredsednik “Avtovaza” zadužen za prodaju i marketing Artjom Fedosov izjavio je da će “lada largus” ispuniti očekivanja kupaca i da će planirani obim proizvodnje u 2012. godini biti veći nego što se očekivalo.

“Taj model vozila neće imati konkurenciju kada je u pitanju cena,” smatra Fedosov.

“Avtovaz” je jedan od najvećih proizvođača kola u Evropi koji ima kapacitete za izradu oko 800.000 vozila i delova godišnje. Od 1970 “Avtovaz” je proizveo više od 26 miliona automobila “lada”.

Do 2020. godine “Avtovaz” će povećati proizvodne kapacitete do 1.200.000 vozila, za izradu robnih marki “Lada”, “Reno” i “Nisan”.

Izvor: Tanjug/Mondo

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)