Datum:

20.01.2015. 16:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3930 pregleda

U Detroitu promovisana nova “honda NSX”. Za pogon je izabran hibridni sklop koji čine moćni V6 i uzdužno postavljeni “tvin-turbo” koji, kako najavljuju “Hondini” inženjeri, proizvodi više od 550 KS.

Pre tačno 25 godina “Hondina” ispostava u SAD “Akura” predstavila je “ferari” za 40.000 dolara! Svet superautomobila tada je bio uzdrman do temelja, a slična situacija se ponovila i nedavno, na Međunarodnom salonu automobila u Detroitu, kada je predstavljen naslednik “akura NSH” nove generacije.

Ovaj automobil, koji se proizvodi u Ohaju, u SAD će se prodavati pod znakom “Akure”. U ostalim delovima sveta, naravno i u Evropi, biće prodavan sa amblemom “Honde”. Evropsku premijeru imaće na Salonu automobila u Ženevi na proleće.

Ovaj superautomobil dugačak je 4.470 mm, širok 1.940 mm i visok 1.215 mm, a međuosovinsko rastojanje iznosi 2.630 mm.

Napred su montirane 19-inčne aluminujumske felne i gume dimenzija 245/35Z, dok se pozadi nalaze točkovi od 20 inča s pneumaticima 295/30Z. Tu su i keramičke kočnice…

Unutrašnji ram automobila napravljen je od aluminijuma, čelika ultravisoke čvrstoće i drugih naprednih materijala, i ojačan je podom od ugljeničnih vlakana.

Spoljašnji paneli sastoje se od kombinacije aluminijuma i čeličnog lima.

– NSX ima najbolje performanse superautomobila, s nultim odlaganjem ubrzanja i uzbudljivom, pouzdanom dinamikom vožnje – rekao je je Ted Klaus, glavni inženjer novog NSX-a.

auto-acura-MALA-(1)

Za pogon je izabran hibridni sklop koji čine moćni V6 i uzdužno postavljeni “tvin-turbo” koji, kako najavljuju “Hondini” inženjeri, proizvodi više od 550 KS (podaci o performansama zasad nisu objavljeni), a koji je uparen s devetostepenim DCT menjačem koji snagu prenosi na sva četiri točka. Tu su i tri elektromotora. Dva napred postavljena elektromotora prenose snagu na prednje točkove, dok se treći nalazi između benzinskog motora i menjača i zajedno s njim pokreće zadnje točkove automobila.

Početna cena trebalo bi da bude oko 150.000 dolara.

auto-acura-MALA-(2)

Kokpit iz snova

Unutrašnjost NSX-a ima izvanrednu frontalnu preglednost, jednostavne i intuitivne kontrole, i vrhunsku ergonomiju – najviše u oblasti sedišta, koje se karakteriše vrhunskim performansama sa izuzetnim komforom i lakim ulaskom-izlaskom iz vozila.

Instrument-tabla ima dinamičan TFT ekran koji reaguje na promene koje vozač može odabrati iz integrisanog sistema dinamike s bitnom grafikom i informacijama. Utkana pod kožom ručne izrade, instrument-tabla je središnji okvir kokpita iz snova.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)