Datum:

11.03.2017. 14:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nova generacija Opel Corse odložena je zato što novi vlasnik ove kompanije – PSA grupa – želi da svi modeli ovog nemačkog brenda budu zasnovani na njegovim platformama.

Plan je da se Opelovi modeli ponovo razvijaju, sa tehnologijama i arhitekturama PSA grupe, a prvi Opelovi modeli sa takvim opcijama naći će na tržištu oko 2020. godine.

To znači i da će nova Opel Corsa biti odložena do tada, zato što će se ovaj automobil razvijati ispočetka. Do 2023. je planirano još pet Opel modela pod patronatom PSA.

Što se tiče postojećih Opelovih modela koji već imaju General Motorsovu tehnologiju, za njih se pobrinuo ugovor o zabrani konkurencije između PSA i GM, gde se obema stranama zabranjuje da šalju nove modele sa druge strane Atlantika. To znači da ove dve kompanije neće moći da da prodaju iste tehnologije na tržištu Evrope.

Karl-Tomas Njuman ostaće CEO Opela, pošto PSA želi da ga zadrži na toj poziciji. “Naša namera je da se pobrinemo da gospodin Njuman nastavi svoj odličan posao koji obavlja. Verujemo da je on najpodobniji da vodi ovo preuzimanje i do profitabilne budućnosti Opela,” rekao je Tavares, CEO PSA.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)